• Säker vinst för Zenith i hemmapremiären

Det är fredagskväll. Det är kyligt. Det är duggregn och dimman är tät. Ändå har nästan 200 personer kommit för att se Zeniths herrlag spela sin första seriematch för säsongen hemma på Hovgårdsvallen. Supportergruppen Green Guys har ett stort tifo nere vid sydöstra hörnet där man kan läsa ”Nytt år, samma kärlek”. - Vi kom på lite sent att det var premiär. Så vi började i torsdags efter skolan. Vi var hemma hos Loui och målade med färg som ÖB skänkt till oss. Vi var åtta personer som höll på hela kvällen. Sen fick vi göra klart det sista idag innan träningen, berättar Wilmer Myhr från Green Guys. Matchinledningen är ganska jämn spelmässigt men det är Zenith som vaskar fram målchanserna. Calle Frank rundar målvakten men får för snäv vinkel för att kunna skjuta bollen i mål. Isaac Jonsson har ett skott strax utanför och en nick precis över. Men i minut 19 får Väster en hörna som resulterar i flipperspel precis framför Zeniths mål, men bollen sparkas till slut iväg. I minut 22 slår Zeniths Noah Kornbakk ett inlägg från höger som Isaac Jonsson tar ned på bröstet, en studs och sedan skott rätt upp i krysset. - Jag är väldigt nöjd med min prestation vid första målet. Jag tar emot den och lägger den i bortre. Krysset är alltid ledigt, berättar Isaac. Endast två minuter senare så håller sig Isaac framme igen. Denna gång är det Calle Frank som gör ett inlägg från vänster som Isaac iskallt nickar i krysset. 2-0. Efter en halvtimmes spel får Väster en straff. Zeniths målvakt Lukas Mattsson går åt vänster, men Västers Arvid Liljedahl lägger bollen till höger. Väster har reducerat till 2-1. Några minuter senare skjuter Väster ett stenhårt långskott, men denna gång sträcker Lukas ut sig rejält och lyckas tippa bollen till hörna. I minut 42 är det Zeniths tur att få spela flipperspel efter en hörna. Isaac Jonsson skjuter, Victor Mannerstråle skjuter, Maxi Bärkroth skjuter, men ingen lyckas få bollen in i mål. Men precis efter detta får Zenith ett nytt anfall där Maxi passar fram till Isaac som gör 3-1. Ett hattrick av Isaac Jonsson! När andra halvlek drar igång så har dimman tätnat ännu mer. Nu är det knappt att man har sikt över hela planen. Zenith fortsätter att pressa på och skapar många målchanser. Väster lyckas inte ta sig fram till Zeniths mål. I minut 79 utökar Zenith rättvist sin ledning till 4-1 genom Robin Ewen. - Vi hade ett härligt väggspel med Theo och Adam på kanten och så hittade vi assist-ytorna som vi tränat på hela våren. Sen blev det ett avslut nere till vänster, berättar Ewen. Matchen slutar rättvist 4-1 till Zenith, som idag var det klart bättre laget och radade upp målchanser under hela matchen. Väster gjorde mål på en straff och skapade lite kalabalik på någon hörna, men mycket mer än så skapade inte Väster. Zeniths Isaac Jonsson visar återigen vilken stor målskytt han är. Två mål i första matchen och hattrick nu denna match. Det är en vass start på säsongen. Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar A-lag Herr Fotboll för 11 dagar sedan 2kommentarer
  • Nu drar säsongen 2024 igång

En vecka med seriepremiärer :) Div4B Göteborg: Torsdag 11 April IKZ Dam - Ahrlafors 1-1 Div2 Nordvästra Götaland: Söndag 14 april 15:00 IKZ Dam - Skepplanda BTK 2024 Here we come !! Seniorlag Damer Fotboll för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Seriepremiär Hemma för IKZ Dam Div2

På söndag 14 April 15:00 är det äntligen dax för seriepremiär hemma för våra damer i Div2 Nordvästra Götaland. Vi hälsar Skepplanda BTK varmt välkomna till oss och ser fram emot en bra match på söndag. Under vevckan har vi även spakat igång seriespelet för vårt Div4-lag. Det blev en poäng i premiärmatchen hemma mot Ahrlafors. Varmt välkomna till match på Hovgårdsvallen på söndag! /IKZ Dam A-lag Herr Fotboll för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Hemmapremiär!

Imorgon fredag 12 april kl 19:00 är det äntligen dags för herrlagets seriepremiär på hemmaplan efter en lång vinter. Motståndaren på andra sidan är inga mindre än IF Väster som vi mött flera gånger under tidigare säsonger, senast i division 4 år 2020. Väster har därefter befunnit sig i division 4 fram tills i år då de slutade på en andra plats och sedan vann i kvalet. Vi är oerhört sugna på att ta hem säsongens första vinst efter det oavgjorda resultatet i den första matchen mot Vårgårda. För att lyckas med detta behöver vi ert stöd från läktarna. Vi hade oerhört stöd under förra säsongen och vi hoppas nu kunna betala tillbaka med lite fler vinster. Välkomna! Följ gärna herrlaget på Instagram för täta uppdateringar A-lag Herr Fotboll för 13 dagar sedan 0kommentarer